Presentació de Nintendo Switch, el resum! (amb fotos i tràilers)

Disculpeu el retard de l’entrada, però fins avui no he tocat de peus a terra després d’un cap de setmana D’INFART. Internet ha BULLIT des del divendres amb la presentació de Nintendo i la seva nova Nintendo Switch. Intentaré fer-vos un resum ràpid, directe i clar de tota la informació REAL que tenim fins ara. Perquè de fet, han quedat moltes coses “penjades” i que Nintendo necessita aclarir sí o sí abans del llançament de la Switch aquest mes de març.

switch logo
Sabíeu que el logo de Nintendo Switch no és simètric i crea un efecte òptic?
  • Presentació (subtitulada en castellà) sencera de Nintendo Switch:

♦ EL SHOW: A les 5 de la matinada del divendres 13 de gener de 2017 va començar l’espectacle en viu (i no cap conferència pre-gravada Nintendo Direct) per alegria dels nintenders. Realitzada des de Tòquio, Japó, en el mateix pavelló on es mostrarien a continuació els primers jocs de la consola i es permetria jugar a premsa, convidats i gran públic. Va durar una hora i cinc minuts i es va realitzar de forma impecable, explicant de forma visual i molt entenedora les principals característiques de la consola i dels seus primers jocs.

nintendo switch presentation

No hi van haver grans discursos i el ritme va ser correcte, combinant explicacions en viu amb altres en vídeos pre-gravats bastant sorprenents. Nintendo va mostrar NOMÉS el que va voler… però ho va mostrar molt bé.

OPINIÓ: El problema… el públic japonès. La presentació va quedar completament deslluïda per la manca TOTAL d’aplaudiments (i crits) en moments importants i clau… que SÍ haurien ajudat i reforçat l’esdeveniment de tractar-se de públic americà. Una pena. Aquella gent haurien reaccionat exactament igual si haguessin estat mirant una pantalla en blanc durant una hora.

nintendo-switch-presentation-02

♦ DATA: El president de Nintendo, Tatsumi Kimishima va ser l’encarregat d’anunciar-la. La consola es llançarà a nivell mundial (tal i com havien promès) durant el mes de març, concretament el dia 3 de març de 2017.

♦ PREU: El preu serà de 299$ i 330€, la consola pelada, sense cap videojoc ni Controller Pro. L’anunci del preu es va acompanyar amb aquesta cita textual: “Nintendo Switch és un nou concepte de consola domèstica que ofereix estils de joc molt diversos”.

♦ ONLINE: La sorpresa forta va ser l’anunci de que el Servei de Joc Online passaria a ser de pagament (fins ara gratuït a totes les consoles de Nintendo). I que gràcies a una aplicació per al mòbil que es connectarà amb Nintendo Switch es podrà: convidar a altres jugadors a partides online, programar partides (dia i hora) i xatejar amb ells. Durant els primers mesos serà gratis i passarà a ser de pagament a partir de la tardor de 2017. Sense concretar preu ni condicions es va convidar a mirar la web oficial de Nintendo per a més detalls.

♦ REGION-FREE: Els videojocs de Nintendo Switch no tindran bloqueig regional i, per tant, seran compatibles les edicions de qualsevol part del món (una alegria pels qui gaudeixen dels videojocs japonesos que no acostumen a distribuir-se als mercats occidentals).

Kimishima 2017
Kimishima, el nou president ‘seriós’ de Nintendo

♦ EL CONCEPTE DE LA CONSOLA: Shinya Takahashi, màxim responsable del hardware i software de Nintendo va sentenciar en poc més d’un minut, l’objectiu de la nova consola de Nintendo. Passen completament de la potència i els gràfics d’última generació (que ni va mencionar) i es centren en els conceptes jugables que ha aportat cada consola de l’empresa al llarg de la seva història. Cita textual: “Nintendo Switch hereva l’ADN de cadascuna de les consoles de Nintendo“.

Nintendo Switch és la consola MEGAMIX.
Nintendo Switch és la consola MEGAMIX.

Exemples: la Famicom (NES) japonesa es va llançar amb 2 comandaments, Game Boy va treure els videojocs fora de casa, SNES va sumar els botons X/Y i els gallets superiors L/R, Nintendo 64 va oferir la primera palanca (stick) de control i la vibració amb el Rumble Pak, Nintendo GameCube comptava amb una nansa per poder transportar còmodament (però encara era massa aviat), Nintendo DS va afegir una pantalla tàctil, amb els comandaments de Wii van fer possible els controls per moviment, i la pantalla del GamePad de Wii U permetia jugar sense utilitzar el televisor.

♦ 2 VÍDEOS EXPLICATIUS: A continuació van passar 2 vídeos que tornaven a explicar com funciona la consola. A destacar: “Nintendo Switch is a video game system FOR THE HOME”, és a dir, Nintendo insisteix molt en que substitueix a la domèstica Wii U però no acaben de sentenciar el tema híbrid que significaria també el final de la rama portàtil (com Nintendo 3DS).

  • Aquests són els 2 vídeos explicatius que van passar:
  • Apareix per primer cop l’eslògan “Switch and Play”.

nintendo-switch-presentation-06

Recorden i bategen els 3 modes principals de joc: TV MODE (jugar al televisor a l’estil tradicional), TABLETOP MODE (utilitzar el peu de la consola/pantalla i jugar amb els comandaments Joy-Con sense necessitat de cap televisor), HANDHELD MODE (acoblar els Joy-Cons a la consola/pantalla i jugar tant dins com fora de casa).

♦ BATERIA: La duració de la bateria oscil·la entre 2,5 hores i 6 hores (o més) depenent del joc. Per carregar-la es podrà utilitzar el cable estàndard USB Type-C i fins hi tot bateries USB portàtils típiques per carregar els mòbils.

battery Nintendo Switch
La bateria dura de mitjana unes 3 hores*.

*Exemple: Jugant a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, la bateria dura unes 3 hores.

♦ PANTALLA TÀCTIL: Finalment confirmen que la pantalla serà tàctil capacitiva, és a dir, com la dels mòbils i tablets (i sense llapis com DS/3DS i Wii U).

Es mostra breument els menús de la Switch... però no en parlen.
Es mostra breument els menús de la Switch… però no en parlen.

MULTIJUGADOR: Es podrà jugar online mitjançant connexió Wi-Fi (evident…) i també a mode multijugador LOCAL connectant fins a VUIT Nintendo Switch alhora (8!).

Nintendo Switch 8 players
No em digueu que aquesta imatge no impacta!

ELS JOY-CONS: El màxim responsable del desenvolupament de Nintendo Switch, Yoshiaki Koizumi, va protagonitzar un dels moments més màgics de la nit. Ell va ser l’encarregat d’anunciar que els Joy-Cons “amaguen” tecnologia d’avantguarda en el seu interior.

LA "MAJIA" DE NINTENDO
LA “MÀJIA” DE NINTENDO

Els Joy-Con incorporen sensors de moviment i acceleròmetres avançats (com els de Wii, però dopats), també una càmera infraroja de moviment que detecta la FORMA, el MOVIMENT i la DISTÀNCIA dels objectes que té al davant, i per rematar… un nou sistema de vibració HD (que transmet sensacions de direcció i vibracions precises).

nintendo-switch-presentation-12
La càmera infraroja és capaç de detectar una mà jugant a pedra, paper o tisores.

Fi de la presentació del HARDWARE (consola). En aquest punt s’anuncien 2 nous jocs que aprofiten les noves capacitats dels Joy-Cons, un per a que pugui jugar tothom (aquí apuntaven clarament al que va suposar Wii Sports) i l’altre més profund, complex i rejugable.

1-2-SWITCH: Llançament 3 de març. Kouichi Kawamoto, productor del joc i director general del hardware de Nintendo Switch, explica que el joc permet gaudir de la nova vibració HD. Per jugar a 1-2-Switch ens convida a mirar als ulls del nostre adversari. Party-game per excel·lència.

ARMS: Llançament primavera 2017. Kosuke Yabuki, productor del joc, comenta que és un videojoc que mescla la boxa i els trets, perquè els braços dels lluitadors s’allarguen i permeten apuntar i atacar als rivals a distància. Es juga amb un Joy-Con a cada mà. Aclareix que ARMS s’allunya de la senzillesa (sense mencionar la boxa del Wii Sports, però quedava clar) i que ofereix tot un sistema de control molt més complex que pot agradar als jugadors més habituals. Inclourà multijugador online. Nova IP de Nintendo.

SPLATOON 2: Llançament estiu 2017. Quan tothom pensava que seria un Splatoon “Deluxe”, van i presenten directament una nova entrega. Hisashi Nogami, productor del joc (disfressat) presenta una nova arma amb la que es podrà disparar “a dues mans”, amb els 2 Joy-Cons de Switch i els seus sensors.

puto amo
El Puto Amo

Nous escenaris, noves armes especials, nous equipaments pels personatges… També es pot jugar amb Pro Controller. Per fer el “supersalt” es prem el botó X. Aposta de nou pel multijugador online, però també pel nou multijugador local que potenciarà Nintendo Switch. Després del llançament també hi hauran actualitzacions i esdeveniments especials com va passar amb l’original.

SUPER MARIO ODYSSEY: Llançament finals de 2017. KABOOM! Yoshiaki Koizumi de nou, ara com a productor del joc, llença la bomba que aquest nou Super Mario torna al concepte d’escenaris oberts de fa 20 anys (de Super Mario 64 i el posterior Super Mario Sunshine). Torna l’EXPLORACIÓ LLIURE. El tema del joc girarà al voltant d’un “viatge a un món desconegut”. Yoshiaki també comenta (però no explica) que la nova gorra “amb ulls” oferirà un tipus d’acció només possible a Nintendo Switch. WTF!

XENOBLADE CHRONICLES 2: Llançament 2017. Joc de Monolith Soft. Significa el retorn del director original de la saga “Xeno” i també dels compositors del Xenoblade original de Wii. Sens dubte una de les sorpreses de la nit, i més en veure’l en un estat tan avançat de desenvolupament.

♦ FIRE EMBLEM WARRIORS: Llançament per anunciar. Joc de Koei Tecmo/Nintendo + Intelligent Systems + Omega Force + Team Ninja. Aquest “teaser” només mostra parcialment el personatge de la saga Chrom, i s’intueix que el joc serà en cel-shading. *Passada la presentació de Nintendo Switch es va anunciar un Nintendo Direct dedicat a la saga Fire Emblem pel dia 18 de gener. És probable que aparegui el primer tràiler “complet” del joc i també com serà l’App/game que es prepara de la saga.

Fi a la secció de videojocs exclusius first i second de Nintendo.

SELECCIÓ THIRDS: Sembla que Nintendo vol tornar a establir ponts amb les terceres companyies (que s’havien esfondrat amb l’era Wii/Wii U). S’anuncia que actualment hi ha 50 companyies treballant per a Nintendo Switch i més de 80 videojocs en desenvolupament.

SQUARE ENIX: Portarà a Nintendo Switch, Dragon Quest X, Dragon Quest XI de llançament al Japó. També prepara Dragon Quest Heroes I i II junts en un mateix cartutx. I es va anunciar el nou joc exclusiu per la nova consola de Nintendo: Project Octopath Traveler, un J-RPG que mescla desenvolupament 2D amb gràfics 3D pixel-art. *És de l’equip de l’excel·lent saga Bravely Default de 3DS.

ATLUS: Nova entrega de la saga Shin Megami Tensei. Aquest any 2017 celebra el 25è Aniversari. El desenvolupament del joc està als seus inicis, per tant sortirà bastant més endavant.

SEGA: Toshihiro Nagoshi, un dels capos de Sega, puja a l’escenari per comentar que veuen un gran potencial a Nintendo Switch i que li donaran suport. Diu que aviat anunciaran nous jocs per a Nintendo Switch. Cita textual: “Aquesta revolucionària consola presenta nous reptes i molts aspectes atractius. M’agradaria aprofitar el seu innovador concepte per crear un joc interessant”. *Not bad.

Sega Nintendo Switch
“-Voleu Shenmue 3? Pos va a ser que NO!”

BETHESDA GAME STUDIOS: El mateix senyor Todd Howard a través d’un vídeo confirma finalment que sí, The Elder Scrolls V: Skyrim arribarà a Nintendo Switch i en destaca que per fi es podrà jugar al seu joc on es vulgui.

nintendo-switch-presentation-16

Cita textual: “El que és realment emocionant per a nosaltres és treballar per fi amb Nintendo. Veiem el que han fet pels videojocs durant dècades, les innovacions i la diversió amb que ens han obsequiat… bé… i ho han tornat a fer. Nintendo Switch és la Nintendo clàssica però totalment renovada alhora. Els estem agraïts per deixar-nos formar-ne part.”

SUDA51/GRASSHOPPER: El desenvolupador més pecular del Japó, SUDA51 va anunciar el desenvolupament d’un nou No More Heroes per a Nintendo Switch. És probable que sigui la tercera entrega. Tornarà a estar protagonitzat per Travis Touchdown i pels qui desconegueu la saga, es tracta d’una aventura d’acció i exploració extremadament violenta, sexualitzada i paranoica. Totalment +18. És probable que el projecte acabi molt lligat i relacionat amb estudis “Indies”.

Travis Touchdown Nintendo Switch
Suda51 i el seu millor personatge, Travis Touchdown

ELECTRONIC ARTS: Patrick Soderlund anuncia una versió de FIFA per a Nintendo Switch. Sortirà a finals de 2017.

FIFA Nintendo Switch
“-El meu fill es diu Luigi i porto un pal al cul.”

POPURRÍ FINAL DE JOCS: A destacar que no només és el típic resum dels jocs mostrats a la conferència, sinó que s’hi veuen per primer cop molts títols anunciats i “no anunciats” com Steep, Rayman Legends, Just Dance 2017, Minecraft i Minecraft: Story Mode, Skylanders, LEGO City, Dragon Ball, Farm Simulator (xd), Project Sonic 2017, Sonic Mania, Street Fighter II, Bomberman, Tetris, Snipperclips, Rime, Fast Racing, Mario Kart 8 Deluxe…. us deixem aquest vídeo a continuació.

COMIAT DE KIMISHIMA: Recorda que no han mostrat tots els jocs en desenvolupament de Nintendo per a Nintendo Switch. Que a part de les sagues més aclamades pels seguidors de la marca, estan treballant per oferir noves experiències de joc gràcies a la noves característiques de la consola.

Especifica que el paquet amb la consola inclou també els Joy-Cons (a escollir el color sense diferència de preu), la base, el Grip (la carcassa pels Joy-Cons), les corretges (que fan els botons L/R més accessibles), l’adaptador de corrent i un cable HDMI.

nintendo-switch-presentation-20

  • El comandament Pro es vendrà per separat.

nintendo-switch-presentation-21

THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE HYPE: Després d’uns minuts extremadament agònics… arriba el tràiler BRUTAL I EXPLOSIU de Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch i Wii U) i es confirma per fi la seva data de llançament, el 3 de març, acompanyant el llançament de la Switch.

Us el poso en japonès perquè mola més:

He acabat de redactar aquesta entrada massa tard. Demà us penjo les meves opinions i previsions amb calma. Moltes gràcies!

Hi ha 3 comentaris

  1. A Amazon la consola està a 319€ igual que al media markt. Ho dic perquè lo del preu a 330€ era només orientatiu.

    • Sí Koutto, quan ho escrivia ja ho sabia, però vaig intentar fer el resum només de la conferència, i el que ha anat passant des de llavors ho deixo per l’article que estic escrivint (encara) de la meva opinió i teories. Merci!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.