El primer videojoc de Xbox One avorreix a mig món #nomelacompro

Es diu RYSE: SON OF ROME i havia de ser l’estendard del llançament de la nova consola de Microsoft. S’estrena demà mateix, divendres 22 de novembre acompanyant a XBOX ONE en el seu debut. Un videojoc espectacular, d’aventures i acció, ambientat en l’antiga Roma. Avui Microsoft ha obert la veda a la publicació de les valoracions del joc (els anàlisis de les diferents revistes especialitzades) i ens trobem amb una decepció majúscula.

Ryse Son of Rome owned

No només NO REP CAP EXCEL·LENT, sinó que ja comença a acumular més d’una carabassa. I les notes que l’aproven… l’aproven per l’espectacularitat gràfica que ve donada (regalada) del canvi de generació i la major potència (evident). Nosaltres, en tot cas, us deixem a vosaltres com a últims i principals analistes de videojocs. Esperem les vostres opinions al respecte.

Us deixem amb el tràiler del TRÀGIC llançament de RYSE: SON OF ROME.

Hi ha 6 comentaris

  1. Anem per parts. Hi ha jocs que no reben cap excel·lent i són bons jocs. Si només hem de valorar l’excel·lència em sembla que jo plego com a analista i fins i tot com a videojugador… I és que alguns dels jocs que trobo més interessants i alguns dels meus jocs favorits són bons jocs i m’entusiasmen, fins i tot per molt que no mereixin un 10.

    Dit això, jo fa dies que vaig tenir l’ocasió de provar-lo. I, efectivament, és espectacular, també valoro positivament el component cooperatiu que permet un enfocament estratègic de l’acció i el realisme de les animacions (tot i que crec que el rigor històric és relatiu, essent generosos). No tenia gras expectatives però confesso que almenys en un principi el joc atrapa, sobretot pel seu component gràfic, perquè és acollonant sentir-se enmig d’un circ romà (parlo del nivell al llarg del qual vaig repartir llenya) i perquè s’aparta dels típics beat’em up amb el que el podríem comparar. A mi em feia por que no fos un joc massa basat en quick time events però no és així. Sembla un dels títols de llançament més vistosos de la consola però com que no l’he jugat a fons no en puc dir res més. Així que potser és un rave quan hi jugues més estona, segons dieu que diuen alguns analistes… o potser no.

    Volia exposar les meves sensacions perquè sembla que el crucifiqueu en base al que en diuen els qui ja l’han analitzat. I tot i que tampoc tinc previst de comprar la consola (ni de lluny), si la tingués a casa potser seria un dels jocs que adquiriria, no pel que un o altre mitjà en digui sinó pel que em va semblar a mi. Crec que sense ser res de l’altre dijous té prou virtuts com a títol de llançament i compleix. En mode cooperatiu amb un amic em va semblar que podia donar moltes hores de diversió. Tampoc no és que hi hagi jocs exclusius a hores d’ara que em cridin prou l’atenció, Perquè al capdavall són sobretot els jocs el que fa decidir algú amb criteri a comprar o no una altra consola o a triar-la per davant d’una altra opció.

    Ja de passada, amb tota la crítica legítima i fonamentada que es pugui fer a Xbox One -i que segurament comparteixo-… diria que etiquetar #nomelacompro qualsevol text sobre la consola potser fa gràcia però condiciona negativament tot el que pugueu dir sobre ella i fins i tot sobre els seus jocs. No? Posem que Ryse fos l’hòstia amb vinagre, les crítiques a la plataforma fins a quin punt han d’afectar els jocs?

    No sé, crec que una cosa són els jocs i una altra el dispositiu, fins i tot quan parlem d’exclusius. Per posar un exemple, Gears of War pot ser una gran saga d’acció, però l’episodi dels tres llums vermells segueix essent lamentable. I a l’inrevés, que Bomberman Act: Zero o Onechanbara: Bikini Samurai Squad fossin una puta merda no vol pas dir que la consola per a la qual van sortir com a exclusiva sigui igualment deficient.

      • Vaig llegir en el seu moment la teva valoració. I coincideixo força en l’opinió de fons i en la possibilitat que això afecti la decisió personal d’adquirir el maquinari o no, no pas en el to encès ni en l’extrem que una crítica a l’empresa i a la seva política afecti també la qualificació dels jocs de la plataforma.

        També considero que moltes de les mesures donades a conèixer per Microsoft les implementen ja o les implementaran la resta de plataformes, Nintendo inclosa. I sí, és dramàtic, per les restriccions sobre els drets de l’usuari, tot i que aquesta dinàmica no és cosa de la nova generació, amb PS3 i X360 ja ens han fet empassar uns quants gripaus.

    • Quan la crítica és unànime és per algun motiu, tot i que per a gustos colors com sempre es diu, la veritat és que un joc amb: una campanya de 5 hores de duració, amb una varietat d’enemics mínima així com d’atacs i “combos”, un mode multijugador purament complementari que a més compte amb micropagaments, etc. Ja es pot veure bé gràficament i tenir un apartat tècnic brillant -com ja ens té acostumats Crytek- que això és l’únic que la salvat, i si no hem creus, aquí tens.

      Shacknews – 5/10
      Eurogamer – 5/10
      Polygon – 6/10
      Joystiq – 2.5/5
      Gamespot – 4/10
      IGN – 6.8
      Destructoid – 5/10
      Videogamer.com – 6/10
      EGNNow.com – 7.5/10
      OXM.co.uk – 7/10
      Kotaku – YES
      Gamesradar – 3.5/5
      Gameswelt – 7.5/10
      Gamersglobal.de – 6.5/10
      GameInformer – 6/10
      Rev3Games/Sessler – 2/5
      MMGN – 6.5
      Eurogamer.de: 7/10
      Metro UK – 3/10
      CVG – 5/10
      Vandal.net 6.2
      Meristation.com 6

      Salut companys.

      • Marcel, conec perfectament les qualificacions que s’ha endut el joc, no comento sense saber per on van els trets. El que qüestiono és
        1) que la crítica que es pugui fer a les característiques controvertides del maquinari al que va destinat un joc en condicionin la valoració (a AlertaJocs i a qualsevol altre mitjà),
        2) que des d’un mitjà (de nou, el mitjà que sigui) es valori un joc pel que en diuen els altres sense haver-lo jugat i
        3) que es consideri que un joc que no és excel·lent ha de ser necessàriament una merda. Pel que jo he jugat del joc et puc dir que les qualificacions de Joystiq, Gamesradar i Metro UK semblen una exageració. I pel que he vist jo no li posaria ni un 8 ni un 9 ni un 10, però no per això estic dient que el joc sigui pèssim, com si que volen expressar les qualificacions d’aquests tres mitjans.
        I que consti que no pretenc salvar el joc, si és mediocre no hi ha res a pelar. Ara, entre una mitjania i una mala feina encara hi ha distància. Ryse pot ser un joc repetitiu, limitat, amb un argument fluix… però també resulta espectacular, tant pel seu desplegament gràfic com pel seu disseny artístic i per les batalles èpiques que s’hi poden viure; amonestar-lo per les seves mancances ho trobo adequadíssim, però suspendre’l (insisteixo, pel que jo n’he vist i he experimentat) pot ser excessiu.

      • Bé, estic d’acord amb tu en aquest sentit. Però no oblidem que estem parlant d’un joc, no d’una pel·lícula, i això precisament és el que penso s’ha de valorar. Com a usuaris hem de ser MOLT crítics si no volem que d’aqui quatre dies ens venguin els jocs imposant-nos unes restriccions tècniques però en detriment del que realment importa, la diverssió i la jugabilitat. Una nova generació no haurià de ser simplement un pas endavant en l’apartat gràfic si per això n’hem de fer dos enrera en altres aspectes (i testimonio que és així després d’haver fet un esforç per disfrutar-lo). De totes formes respecto qualsevol opinió mentre aquesta sigui raonada i per descomptat la teva ho és.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.