Nintendo gasta 830 MILIONS d’euros i es prepara pel futur

Marios

Nintendo ha gastat avui, 831 milions d’euros, dels 6.500 milions d’euros que tenia a les arques “en efectiu”. El motiu? La compra de les accions que ha venut la família Yamauchi, hereus de l’ex-president de Nintendo, que va morir el passat mes de setembre. Tot realitzat a consciència i al mil·límetre, ja que Nintendo no es caracteritza precisament per la impulsivitat. El mateix president Satoru Iwata va anunciar que havia arribat el moment d’obrir “la caixa forta” perquè si l’havien anat omplint amb el pas dels anys, era precisament per aprofitar-la en moments com els que viu actualment (principalment per culpa de la Wii U).

És l’hora de plantejar-se forts moviments econòmics (com aquesta compra massiva d’accions, més del 7% de les accions totals de l’empresa), que permetran a Nintendo i al seu equip directiu, encarar el futur amb decisions preses internament, lliurement, i no per la pressió de “lobbys”, bancs, etc. Per altra banda, també és moment de reformular estratègies de mercat, de màrqueting i fins hi tot, alguna fusió o compra d’estudis externs.

Per altra banda, des de Nintendo es continua insistint en la necessitat de revifar la Wii U sigui com sigui. Iwata ens recorda que un sol joc pot arribar a salvar una consola i fer-la triomfar (com ja han aconseguit en el passat amb Super Mario per la NES i SNES o amb Pokémon i Game Boy). Per aquest motiu ja han iniciat un seguit de projectes amb la finalitat de potenciar el comandament de Wii U, la consola en sí, i algun que altre videojoc “sorpresa”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.