Nintendo exposa el seu “nou” futur: canvis imminents!

Satoru Iwata ha realitzat aquest matí, la nova reunió amb els inversors de la companyia, i n’ha sortit molta informació respecte el futur a mig i llarg de termini de Wii U i de Nintendo en general. A continuació us fem el resum del més destacat:

“NO ABANDONAREM EL HARDWARE I CONTINUAREM INNOVANT”

El president de Nintendo talla d’arrel totes les especulacions sobre la mort prematura de Wii U i el futur abandonament del “hardware” (consoles tant portàtils com domèstiques) de la companyia. “Continuarem centrant-nos en el nostre hardware i el seu corresponent software (videojocs). En cap moment ens hem plantejat abandonar el nostre hardware i passar-nos a plataformes d’altres companyies. Ja estem treballant en la investigació i el desenvolupament de futures consoles, tal i com sempre hem fet. Continuarem valorant l’herència del nostre anterior president (Hiroshi Yamauchi), qui creia fermament que el veritable valor de l’entreteniment resideix en allò que el diferencia de la resta i el fa únic. Nintendo no és una corporació amb excedent de recursos, tenim poc més de 5.000 treballadors a tot el món. No podrem assolir presència sòlida i forta en el mercat dels videojocs si ens limitem a imitar els altres i a competir contra ells (en termes de mides).”

“Durant els últims mesos se’ns ha preguntat i consultat molt sobre perquè Nintendo no segueix la línia que està fent triomfar als altres (jocs per tablets i smartphones). Des del nostre punt de vista, no creiem que seguir els altres ens aporti cap avantatja i mig i llarg plaç com a companyia d’entreteniment. Enlloc d’això, creiem que hem de continuar dedicant els nostres esforços en trobar nous “oceans blaus” (nous usuaris) sense competidors i on puguem crear un nou mercat amb productes innovadors.”

NO FARAN EL SALT ALS VIDEOJOCS PER SMARTPHONES I TABLETS

“La nostra intenció és la de crear i llançar aquest 2014, una aplicació per a smartphones que pugui atreure l’atenció dels consumidors i que comuniqui el valor dels nostres productes. Per crear-la, utilitzarem un grup petit i selecte de desenvolupadors. No portarem els nostres videojocs al mercat dels smartphones, perquè no proporcionaria una millora de l’entreteniment. Ni tablets ni smartphones són adequats per sostenir el sector dels videojocs a mig i llarg plaç.”

Per tant queda descartat veure a Super Mario saltant d’Android a iOS. Per altra banda, Iwata ha comentat que aquesta “nova aplicació” pot inlcoure el nou perfil d’usuari online de Nintendo (el Nintendo Network ID) que permetria gestionar les compres i descàrregues de videojocs per qualsevol consola Nintendo, i evidentment també accedir a la xarxa social “Miiverse” (tal i com ja es va anunciar fa més d’un any).

Una de les formes com es pot presentar aquesta “nova aplicació” de Nintendo, és enllaçant els seus videojocs amb un estil de vida saludable, tal i com han explorat amb productes d’èxit com “Brain Training” i “Wii Fit”. Per aconseguir-ho, es crearà un nou estudi intern de Nintendo que s’hi dedicarà en exclusiva. Volen que els fruits d’aquest nou estudi (inclosa la possibilitat d’oferir una nova plataforma o accessori compatible) arribin durant el 2015.

Nintendo Wii U 2014

ELS PERSONATGES DE NINTENDO SURTEN DE PASSEIG

Nintendo també ha comunicat que a partir d’ara, llicenciarà els seus personatges (Mario, Zelda, Donkey, Metroid, etc…) per sortir de l’exclusivitat dels seus videojocs i promocionar-se en altres mercats, com ho ha fet tota la vida amb la marca Pokémon. És a dir, merchandising, sèries de televisió, pel·lícules i tot allò que sigui beneficiós per la publicitat positiva dels mateixos.

LA RESURRECCIÓ DE WII U

Lluny de cedir a les especulacions dels últims mesos… Nintendo té la forta intenció de treure la seva consola de sobretaula del pou on es troba actualment. Uns dels primers passos que realitzarà són els següents:

 • Millorar la publicitat per diferenciar clarament entre Wii i Wii U. Molts usuaris encara desconeixen la nova consola.
 • Prioritat per potenciar encara més el Wii U GamePad, treure’n tot el suc i ampliar les seves possibilitats. Estan convençuts que pot marcar una diferència abismal amb les competidores. Crear un joc que només sigui possible amb el nou comandament de Wii U (Shigeru Miyamoto ja hi treballa).
 • Utilitzar amb més freqüència la tecnologia NFC que integra el Wii U GamePad. Es requerirà de la col·laboració de companyies externes.
 • Nova actualització per potenciar el joc OFF-TV (jugar només des del Wii U GamePad). D’entrada permetrà començar a jugar en menys de 30 segons, i es dirà “Quick Start Menu”. Arribarà aquest estiu.
 • Els jocs de Nintendo DS es podran comprar a la Nintendo eShop de Wii U i jugar-los utilitzant la pantalla tàctil del GamePad.
 • MARIO KART 8 (un dels videojocs que més consoles vénen a cada generació) sortirà sí o sí durant el mes de MAIG 2014.

LES PROPERES CONSOLES DE NINTENDO

Satoru Iwata també ha tingut paraules per les que seran les successores de Nintendo 3DS i Wii U. En primer lloc hi haurà un CANVI FORT D’ESTRATÈGIA en la forma com la companyia es plantejarà les futures consoles de la casa. Les diferències abismals d’arquitectura interna de les portàtils i domèstiques ja és cosa del passat. Iwata no s’atreveix a pronosticar que hi haurà una fusió entre “portàtil i domèstic” i en resulti una única consola híbrida (com molts han especulat). Però per altra banda, sí que garanteix que seran “com germanes” perquè els avenços tecnològics així ho permetran, i perquè els equips d’investigació i desenvolupament treballaran de la mà, en el nou i flamant edifici a Kyoto.

Com ho veus?

Anuncis

Hi ha 3 comentaris

 1. Ho veig complicat, se que nintendo ferà fallida i que innovarà amb els futurs gadgets i serveis multi-sistema, però els usuaris de WiiU només tenim dos jocs de sortida fins a principis d’estiu… Ens tenen abandonats U.U

 2. A mi m’agradaria que Nintendo intentés reviure la Wii U (tal i com sembla que farà) … però que no la fes durar gaire. És a dir, si una consola té una mitjana de vida de 5 anys… la Wii U amb 4 ja en tindria prou. I llavors treure una nova consola molt més ambiciosa, amb una campanya de màrqueting com déu mana i sent tant respectuosa com sigui possible amb els seguidors de tota la vida de Nintendo.

  Veient com han arrencat PS4 i XOne… la Wii U ja està perduda, serà una nova “GameCube” o “Nintendo 64” en qüestió de consoles venudes i popularitat, però això no treu que acumuli al final de la seva vida una quantitat decent de videojocs excel·lents.

  I el que més agrairé, passi el que passi amb les consoles de Nintendo… és que no segueixin la corrent i les modes, i NO adaptin els seus jocs (vells o nous) als putos smartphones i tablets. Quina asquerositat de mercat, per favor! Que s’equivoquin tant com vulguin! Però que continuïn amb la seva política d’innovació i d’evolució del sector.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.